Prie šio obuolių pyrago labai tinka ir vaniliniai ledai.
Reikės:
- 1 kg obuolių (geriau rūgštesnių)
- 300 gramų cukraus
- 200 gramų sviesto
- 5 kiaušinių
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 600-700 gramų miltų
- 500 gramų neriebios grietinės
Sviestą ištrinkite su 150 gramų cukraus, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius bei miltus ir išminkykite tešlą. Obuolių žieveles nulupkite, išimkite kauliukus ir obuolių minkštimą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Kepimo formą patepkite sviestu arba padenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užklokite 2/3 tešlos. Ant tešlos sudėkite obuolius. Iš likusio tešlos gabaliuko pagaminkite papuošimus: kelis tešlos apskritimus priplokite ir įpjaukite su peiliu, kad gautųsi dailūs lapeliai (nuotrauka apačioje). Papuošimus dėkite ant obuolių.
Pyragą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 30-35 minutes. Tuo tarpu pasigaminkite kremą: 150 gramų cukraus sumaišykite su grietine. Karštą iškepusį pyragą užpilkite kremu, palikite, kad atšaltų ir supjaustykite gabaliukais.
Komentarai (12)
Nes 5 kiaušiniai ant 200 sviesto, lyg ir per daug?