Patiekalas, žinoma, skaniausias vasarą, kuomet galima mėgautis šviežiomis uogomis. Tačiau šaltuoju metu puikiai tiks ir šaldytos vyšnios.
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 kiaušinio trynio
- 50 gramų miltų
- 180 gramų riebios grietinėlės
- 180 gramų pieno (2-4 proc.)
- 100 gramų cukraus
- Ketvirtadalio šaukštelio druskos
- 400 gramų vyšnių (be kauliukų)
- Sviesto
- Cukraus pudros
Kepimo formeles patepkite sviestu ir pabarstykite nedaug cukraus. Miltus, kiaušinius ir trynį sumaišykite nedideliame dubenėlyje, tuomet pripilkite cukraus, druskos, grietinėlės ir pieno. Viską gerai išmaišykite.
Į kepimo formeles sudėkite vyšnias (maždaug pusę kepimo formelės), o ant viršaus užpilkite paruošta grietinėlės, pieno ir kiaušinių mase. Formeles dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepkite maždaug 30-35 minutes, kol tešla gražiai paruduos. Pagamintus kepinėlius šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Komentarai (2)