Vyšnių užkepėlė

Patiekalas, žinoma, skaniausias vasarą, kuomet galima mėgautis šviežiomis uogomis. Tačiau šaltuoju metu puikiai tiks ir šaldytos vyšnios.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 50 gramų miltų
  • 180 gramų riebios grietinėlės
  • 180 gramų pieno (2-4 proc.)
  • 100 gramų cukraus
  • Ketvirtadalio šaukštelio druskos
  • 400 gramų vyšnių (be kauliukų)
  • Sviesto
  • Cukraus pudros

Kepimo formeles patepkite sviestu ir pabarstykite nedaug cukraus. Miltus, kiaušinius ir trynį sumaišykite nedideliame dubenėlyje, tuomet pripilkite cukraus, druskos, grietinėlės ir pieno. Viską gerai išmaišykite.

Į kepimo formeles sudėkite vyšnias (maždaug pusę kepimo formelės), o ant viršaus užpilkite paruošta grietinėlės, pieno ir kiaušinių mase. Formeles dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepkite maždaug 30-35 minutes, kol tešla gražiai paruduos. Pagamintus kepinėlius šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Komentarai (2)

Valery 2012-03-06 10:11
Manau, niekas neuždraus moteriai eksperimentuoti virtuvėje. Nemanau, kad pakeitus vieną komponentą kitu padariniai būtų tragiški :)
Rūta 2012-03-06 08:13
ech, neturiu nei šviežių, nei šaldytų. Gal tiktų avietės?

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Daugiausiai vaikų turintis žmogus pasaulyje - tai Maroko sultonas Ismailas. Jis augina 548 sūnus ir 340 dukterų. Jo hareme vaikas gimsta maždaug kas 20 dienų.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai